maandag 24 januari 2011

Tommie in Het Teckelhofje....

  
Tommie op de bank in het Teckelhofje!
Vrijdag een week geleden was Tommie (Édouard) voor het eerst weer met Marja op visite in het Teckelhofje. Tommies puppy haar liet aardig los en ik heb hem meteen even geplukt, alleen zijn pootjes en buik nog niet helemaal af (deed ik natuurlijk expres!;) zie ze graag over een paar weken nog eens!)

Even ter duidelijkeheid dat dit natuurliijk een grapje is en dat Marja gewoon naar huis moest en ik geen tijd had om de beweeglijke Tommie helemaal af te plukken. Ik begon ook gewoon te laat en was er niet op voorbereid want Mara kwam gewoon voor een gezelligheidsbezoekje. Zijn vacht in de striptechniek geplukt dus je ziet geen grote verschillen. Dat er nu niet gedacht wordt dat ik een half kale Tom naar huis laat gaan!

Tommie was gelukkig goed af te leiden met een botje dus kon ik wel wat plukken maar het is en blijft een pup en stil zitten was erg lastig na een poosje gefrummel aan zijn lijfje, snap ik ook wel. Ik liet em natuurlijk niet meteen gaan, eerst een paar correcties en weer verder plukken, hij moet natuurlijk wel snappen dat hij niet bepaalt wat er gebeurt. Even een aai en dan liet ik hem weer even spelen en daarna weer een stukje en zo vlogen de uren voorbij al kletsend over... teckels en de opvoeding en alle dingen die Marja, haar gezin en Tommie hebben meegemaakt...
Het was voor mij genieten zo'n klein puppenlijfje weer even vast te houden, zien hoe hij gegroeid is, hem te zien spelen en rondlopen en hem af en toe heerlijk te knuffelen. Tommie herkende ons huis, onze honden en vooral mij overduidelijk; hij jankte van blijdschap en sprong in mijn armen...Net zoals Twirre die we ook alweer een paar x gezien hebben en die net zo blij is als ze ons ziet!

Dat was weer een dag met een gouden randje, bedankt Marja & Tommie.
Annemiek (en Marco die best jaloers was dat hij moest werken!)

Metamorfose foto's:
Tommie voor (thuis in Aerdenhout)

 Tommie na

2 opmerkingen:

  1. dat lijkt me inderdaad lastig dat je die puppie's
    een keer uit moet zwaaien ze zijn dan net op zijn schattigst.
    maar leuk voor je dat er soms nog 1 komt aanwaaien.
    en dat hij je nog herkende is natuurlijk helemaal super.
    en je hebt hem erg mooi weer meegegeven.

    grtjs saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk al die foto's en berichten over de teckel. Ben zelf ook teckelgek, heb een dwerg ruwhaar genaamd Bruce!
    Fijne dag!
    Kitty

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!