zondag 30 januari 2011

Nieuws van Freek...

Hoi Marco en Annemiek,      23-01-2011

Wat leuk, die foto's van Tommie en wat lijkt hij op zijn broer!! Bijgaand ook weer enkele nieuwe foto's van Freek, gemaakt in de afgelopen weken. Het is toch weer moeilijk een selectie te maken van al die leuke plaatjes!

Wat groeit ie hard, het is echt ongelooflijk. Ik zit net zijn eerste foto's van hier nog eens te bekijken, tjemig, wat een kleine hummel en dan te bedenken dat dat pas een kleine 3 maanden geleden is..

Enfin, hij groeit dus nog steeds lekker door (en we hopen dat ie er nog niet klaar mee is :)) en hij pubert al volop! Ieder dag opnieuw een verrassing waar Freek zin in heeft en naar welk commando hij wil luisteren. Hoort erbij, is heel grappig en eerlijk, soms ook niet, zeker als hij het commando 'kom' even niet meer snapt. Maar goed, daar komt ook wel weer een eind aan. Hij doet het eigenlijk fantastisch, we gaan bijna dagelijks met hem het bos in, vaak met lange lijn en ook vaak lekker los. Vandaag verbaasde hij ons weer over hoe hij ons in de gaten houdt en ondertussen heerlijk in bos ravot. Zelfs met zijn hoge jachtblafje achter een vogel aan, 1 à 2 keer roepen en daar kwam hij weer. Na, mooi toch! Gewoon zo, zonder fluitje en met als beloning een aai en een hoge stem. Erg trots waren we!

Hij wisselt zijn tanden ook al, ik denk zelfs al bijna klaar, daar hij nu zijn kiezen aan het wisselen is. Gisteren per toeval 1 in het kleed gevonden en 1 uit zijn bekkie gehaald, verder nooit tandjes gevonden. Wij zijn erg blij dan zijn 'slag'tanden, zoals we die noemen, nu gewisseld worden. Die scherpe lange hoektandjes zijn echt het venijnigst.

Freek blijft ook heerlijk nieuwsgierig, samen de haard aan maken, samen de was in de machine stoppen, samen de boodschappen tas uitpakken, stofzuigen: ook samen. Gezellig hoor!

Even een toelichting op de foto's:
- die bij de haard en die van de sneeuw zijn van begin december volgens mij. Sneeuw vindt ie geweldig en de open haard ook heerlijk, maar soms ook te warm, dan gaat ie ineens op een gekke plek tegen de koude muur liggen.
- Foto in de rode stoel is van een week of 2 geleden
- de foto met Joeri is van een paar dagen geleden, het zijn dikke maatjes, zowel hier thuis al op de zaak bij Joer, Freek vindt het allemaal fantastisch.

We hoeven de reisbench maar in de woonkamer klaar te zetten en hij gaat er al in zitten of wordt helemaal enthousiast. Auto rijden gaat ook goed, dat vindt ie leuk!

Bovenal is het een grote charmeur, hij windt iedereen om zijn pootje, haha!

Nou, dit was weer even een update.
Hoe gaat het bij jullie? En met de dames? Hoe is het met Benthe?

Als jullie nog eens in de buurt zijn, uiteraard van harte welkom om te komen kijken waar Freek woont!

Veel groeten,

Joeri en Maartje

2 opmerkingen:

 1. Wat een knappert die Freek (leuke naam ook!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al zo mooi die Freek,
  Ik geniet iedere keer weer van de verhalen en zo herkenbaar.
  Bij ons verdwijnen de tandjes ook zomaar en gelukkig komen er mooie voor in de plaats.
  Annemiek en Marco leuk dat jullie ons laten meeleven.
  groet en aai voor de dames

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!