vrijdag 4 februari 2011

Spannend...

Benthe, okt. 2006

  
 juli 2010Fietsmand, juli 2010

Benthe roofvogelbeurs 2010, deze foto vond ik op een forum gemaakt door een bezoeker (teckelgek) die het heel bijzonder vond dat er geen honden welkom waren maar dat een standhouder een teckel meehad die daar heerlijk thuis was en alle bezoekers vrolijk begroette... Tja teckels he, dat zijn ook geen honden! Het was toch wel gek dat terwijl ik thuis was en Marco met Benthe een weekend weg ik Benthe binnen een paar uur weer zag maar dan op een forum! Onze Emily Benthe moet vandaag geopereerd worden en dat is spannend....
We ontdekten vlak voor kerst een knobbeltje in haar melkklierpakket ter grote van een doperwtje eigenlijk nog iets kleiner. Advies dr. Bert: opereren want zo'n goedaardige tumor wordt bijna zeker altijd kwaadaardig...  We hebben tevens na overleg tevens gekozen voor endoscopisch steriliseren wat vele voordelen heeft:
 • aangetoond dmv onderzoek; minder pijn
 • kleinere wondjes dus snellere genezing + minder complicaties
 • waardoor de hond in zijn geheel ook sneller hersteld
 • Voor de arts beter zicht op de werkplek door de camera & sterk vergroot scherm 
Het enige nadeel is de prijs, voor deze operatie is specifieke aparatuur nodig + een opleiding in de V.S. en komt op € 90,- duurder uit dan een gewone operatie. Maar ik weer zeker dat wanneer de hond kon kiezen hij hiervoor zou kiezen. En wij? Niks dan het beste voor onze teckels...

Onze dr. Bert is zeer kundig in deze techniek, heeft zelfs al een mini endoscopieset aangeschaft speciaal voor onze teckels (dat is dus weer een grapje he;!!!!) dus ik ben ervan overtuigd dat Benthe vandaag bij hem in goede handen is.
Ik ben een aantal jaar terug naar een lezing van dr. Bert hierover geweest omdat ik het als fokker belangrijk vind op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen voor ons advies aan onze pupkopers Ik weet er dus zelf ook wat van af wat toch een geruststellend gevoel geeft. Maar wanneer het je eigen hond betreft blijft het toch spannend... Ik zal blij zijn als Benthe en Marco vanmiddag weer thuis zijn....2 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte vandaag,gaat vast allemaal goed komen met Emily Benthe.xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vertroetel Benthe maar veel,want o een teckel kan heel zielig zijn (knipoog)
  Een dikke knuffel en een aai voor de andere 2 dames.
  riek en eric

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!