zaterdag 5 februari 2011

Tip EHBO kist

Traumeel van Heel
Heel Traumeel bij kwetsuren en traumata, homeopathisch geneesmiddel toegepast als breedspectrum anti-flogisticum, bij gevolgen van kwetsuren en verrekking of verstuiking, bij spierpijn door overbelasting en bij blauwe plekken (ten gevolge van een letsel). Te verkrijgen bij de Apotheek of dierenwinkel met homeopathische prod. Het is geen speciaal dieren product. Maar geschikt voor hond, kat, paard of pony.


Bijvoorbeeld:
 1. Breuk
 2. Distorsie, dit kan zijn een verdraaiing, anatomische verplaatsing door verdraaiing; verstuiking, verzwikking, gewelddadige rekking en scheuring van gewrichtskapsel en eventueel van de gewrichtsbanden, met bloeduitstorting in, en zwelling van, het gewricht.
 3. Luxatie, het uit de kom schieten van een gewricht.
 4. Contusie, Letsel zonder beschadiging van de huid, doch wel met verkleuring ervan door een onderhuidse bloeding.
 5. Verbranding
 6. post-operatieve en posttraumatische weefselzwellingen.
 7. Hematoom, zwelling veroorzaakt door een hoeveelheid bloed, meestal onder de huid of in de spieren, maar kan ook binnenwaarts ontstaan.
Bij ontstekingsprocessen zoals:
 1. Flegmone, een acute etterige ontsteking die zich steeds verder uitbreidt via de weefselspleten onder de huid. Ook weefselontsteking genoemd. Er kan zich pus ontwikkelen, hetgeen van buitenaf niet te zien is, maar wel te voelen. Een flegmone kan door verschillende bacteriën worden veroorzaakt.
 2. Abces, een locale ophoping van pus in een holte, gevormd door de destructie van weefsels.
 3. Anaalklierontsteking, een ontsteking ontstaan in de anaalklieren en zijn de kliertje gevuld met groen/gele pus.
 4. Otitis, oorontsteking.
 5. Fluor albus, afvloed van een abnormale hoeveelheid wit vocht uit de vagina. Dit wordt veroorzaakt door een ontsteking van de vagina of baarmoeder, of door een verandering van het natuurlijk milieu van de vagina. synoniem: witte vloed.
 6. Dermatitis, ontsteking van de huid. Als er in het Engels geen verdere aanduiding bij staat, wordt vaak eczeem bedoeld. Er zijn echter meer vormen van ontsteking van de huid.
 7. Conjunctivitis, bindvliesontsteking, ontstoken slijmvlies van de ogen, oogontsteking. (roodheid van het oog en uitvloeiing, van waterig tot oog pus)
 8. Mastitis, borstontsteking, uierontsteking of melkklierontsteking is een ontsteking van de melkklier (borst) die veroorzaakt kan worden door verschillende soorten pathogene bacteriën.
Bij ontstekingen en met ontsteking gepaard gaande degeneratieve processen, in het bijzonder van steun- en bewegingsapparaat zoals:
 1. Artritis, een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door reumatische aandoeningen.
 2. Tendovaginitis, ontsteking van de peesschede, dit is het vlies dat het uiteinde van een spier omgeeft.
 3. Bursitis, een acute of chronische ontsteking van de slijmbeurzen.
Dosering en toepassing:
Tabletten
Paarden: 3 x daags 5-6 tabletten
Honden/katten: 3 x daags 0,5 - 3 tabletten

Samenstelling per tablet van 301,5 mg


Arnica montana D4 15 mg
Calendula officinalis D4 15 mg
Millefolium D4 15 mg
Mercurius solubilis D12 30 mg
Chamomilla recutita D4 24 mg
Symphytum officinale D8 24 mg
Bellis perennis D4 6 mg
Hypericum perforatum D4 3 mg

Hulpstoffen tabletten: Lactose, magnesiumstearaat.

Wij geven Benthe nu deze tabletten om haar sneller te laten herstellen na de operatie, haar huid is dik en donkerrood van de bloeduitstortingen. Ook is het pijnstillend. Handig voor in de EHBO kist voor de hond én mens!
 

 
 

1 opmerking:

 1. Oke in medicijnkastje.Lijkt op arnica tinctuur,oud middel waar van mijn moeder geboren in 1916,haar hele leven aan iedereen had aanbevolen, ze was heel natuur getrouw voor mens en dier.
  Ze hield veel van Cis en jammer dat ze Twirre niet meer heeft mee kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!