zondag 21 november 2010

Édouard "Tommie"...


Hoi daar,                      20-11-2010

graag gedaan hoor, maar wat een stomme actie van de winkel om een cadeautje in te pakken met het prijsje er nog op. Dik verdiend, want jullie hebben zomaar Tommie 2 wkn extra onder jullie hoeden gehouden incl. alle verzorging die dat vraagt! En ik ben gewoon superblij met m'n pup uit jullie nestje.

Heb trouwens al je info over de entingen en "wagenziekte-druppels" gelezen. Die entingen gaan volgens mij bij mijn dierenarts precies volgens dat principe van eens per 3 jaar (met uitzondering van Weil en Kennelhoest), dus dat zit goed. Helaas is alleen die 9 wkn-enting dus niet helemaal volgens jullie schema gegaan, maar die had ik dus ook nodig voor de puppy cursus. Zo zie je maar dat je altijd ook met andere realiteiten moet rekening houden. Weil vind ik ook een lastige, omdat ik op nogal wat plekken kom met brakwater en ondiepe poelen (in de duinen en in de bossen), maar ik houd alle info in gedachten en hoef daar nu nog niet over te beslissen.

Volgende week woensdag gaat Tommie naar zijn eerste trainingsles. Ben heel benieuwd, want ik ben al bij een theorieles geweest en blijk ik bij allemaal grote "luister"honden in het clubje te zitten.... (labradors en sennahonden), gelukkig ook een saarloos wolfshond, die zijn ook niet de makkelijkste om gehoorzaam/volgzaam te krijgen, hihi. Maar de eerste tips van "houdt gewoon een brokje in je hand en de hond volgt al haast vanzelf naast je" is al een moeilijke met een teckel, die gaat dan alleen maar tegen je aan staan springen. Uiteindelijk moet ik het toch gewoon zelf doen en creatief zijn met alle opdrachten. Daar zie ik ook helemaal niet tegenop!
Bleek ook maar weer eens hoe onvoorbereid veel bazen aan een hond beginnen EN hoe weinig info ze van hun fokker mee krijgen (zeker van een internetfokker?!): niemand had nog van de 5minuten regel voor het uitlaten gehoord: kon ik ze mooi even inlichten (punt voor mij en voor jullie!!). Ook benchtraining waren veel vragen over en dat snap ik dan totaal niet; heb je dat hondje al een paar weken in huis.... Vers vlees was ook maar 1 andere baas aan het voeren en de rest keek alsof ze er voor het eerst van hoorden. Pfff, dat wordt lang uitleggen door de trainer tussen alle oefeningen ben ik bang. Maar wat verwacht ik ook van een labrador-eigenaar ;-)?

Tommie heeft al weer heel wat ervaringen erbij geleerd; zo gaat hij al redelijk relaxt in het fiets mandje mee (via tuigje vastgebonden aan de mand), stapt hij zonder blikken of blozen langs de bouw plaats in de buurt (ook als een betonmolen op straat staat te draaien) en stapt hij inmiddels al kwispelend op andere honden af (heel voorzichtig en staart nog laag, maar niet meer wegkruipend achter mijn benen). 's Ochtends kan hij al een uurtje alleen in de bench, zodat ik kan gaan sporten of boodschappen doen en als ik roep "kom, je mag naar buiten", dan rent hij al naar de achterdeur. De kat en hij hebben inmiddels ook een soort acceptatie-afstand gevonden; tot 50cm mag Tommie naderen en als hij een beetje rustig doet, mag hij zelfs even snuffelen. Soms is hij heel onstuimig en stormt op de kat af en dan weet ze niet hoe snel ze weg moet wezen. Ben er steeds heel alert op, maar de kat heeft nog nooit naar hem uitgehaald (alleen blazen en hoge rug maken). NEE, is inmiddels ook een ingeburgerd woordje, hihi en Pepe schrikt daar dan soms van, want hij deed op dat moment niets, dus snapt nog niet helemaal waarom ik dat dan roep (terwijl ik er wel 'Tommie' bij zeg....). De duinen zijn echt helemaal het einde voor Tommie! Ik merk direct dat hij daar zijn hart ophaalt aan alle geurtjes en net als Pepe echt blij wordt van die omgeving. Pepe liet ik daar vanaf het begin los, maar dat durf ik toch niet goed met Tommie, omdat hij zoooooo klein is en snel 'onzichtbaar' en ook omdat er soms honden komen die veel te wild spelen.
Krijg veel leuke en enthousiaste reacties op Tommie en maar 1x zei iemand "wat heb je nu voor een schoothondje erbij?", een beetje chagrijnig blafte ik terug: "nou, z'n ouders jagen anders wel op wilde zwijnen hoor, dat zie ik jouw hond nog niet doen!" Haha, daar had hij niet van terug.

Hij is ook echt al enorm gegroeid en heeft al een echte teckelsnuit, maar hopelijk kan ik jullie dat nog op de foto's laten zien.

groetjes en goed weekend verder!
Marja

2 opmerkingen:

 1. Ik blijf genieten van deze heerlijke pupjes! Ik heb zelf twee grote rashonden gehad (een Vlaamse Bouvier en een Chien-de-Beauce-oftewel Beauceron), maar de laatste tien jaar hebben we "Mala" - een Kretenzische "dopia" (straathond), die nooit één dag een gehoorzaamheidscursus heeft gevolgd (Danaï en Argo trouwens ook niet). "La Bouboulina" (haar bijnaam) heeft beslist een "karakter", maar was - ook zonder training - zo gehoorzaam dat we er stil van werden! Ze is nu tien, en ik hoop dat we nog jaaaren van haar gezelschap mogen genieten. Lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annemiek en Marco,
  Wat leuk toch om al die herkenbare verhelen te lezen en zo leuk te zien hoe iedere pup weer goede enthousiaste baasjes hebben gekregen.
  Morgen veel sterkte met het afscheid van Casper Dan zit voor jullie werk erop en mogen jullie met een gerust hart alles overlaten.....
  Maar bedankt dat we geregeld nog mogen bellen en mailen over teckel ditjes en datjes.
  liefs,
  riek en eric

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!