dinsdag 9 november 2010

Verzorging...

Eric verzorgt Twirre heel goed!

De haartjes tussen de kussentjes v/d puppenvoetjes moet je regelmatig wegknippen, heel belangrijk i/d winter zodat er geen sneeuw aan kan vast klonteren. Ook bij volwassen ruwharen moet je dit regelmatig doen. Voorzichtig! Meest veilige manier: druk gewoon de zooltjes tegen elkaar en knip het overtollige haar weg. 

Ook het puntje haar bij het plassertje en anus van zowel reu als teef  met een afgerond schaartje uiterst voorzichtig wegknippen. Ikzelf knip langs mijn vingers net zoals je het haar van een mens knipt. Dus vingers langs het geslachtsdeel en het plukje haar wat ertussenuit piept wegknippen. Zo kun je nooit in het vlees knippen. Ikzelf vind het prettig dit te doen als de pup slaapt of slaperig is. Zo liggen ze lekker stil en wriemelen ze niet.
Tip Dunne of kapotte voetzooltjes kun je behandelen met pleister spray. Ook een sneetje in de zooltjes zijn ermee te behandelen na een goede ontsmetting en goed laten drogen.

1 opmerking:

  1. Nog een tip voor de winter: als het sneeuwt smeer dan eens zuurvrije vaseline onder de pootjes. Sneeuw plakt dan bijna niet onder de pootjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langskwam, ik waardeer een berichtje enorm en kom z.s.m bij jou langs!